U19 | FK Pelhřimov – SK Fotbalová škola Třebíč 0:5 (0:2)

od Mirek Viktora v 24.3.2019

U19 | FK Pelhřimov – SK Fotbalová škola Třebíč 0:5 (0:2), 17. kolo Moravskoslezské divize staršího dorostu sk. D, sobota 23. 3. 2019, Fotbalový Stadion Za Kalvárií, Pelhřimov.
Góly: 29. a 46. Jindra, 44. a 71. Jeřábek, 90. Hrobař.
Rozhodčí: Fabeš – Kříž, Masopust.
ŽK: 2:0 (28. Fikar, 66. Heřmánek).
40 diváků.
Sestava FK Pelhřimov U19: Leška – Sajner, Matouš, Vaňkát, Fikar (57. Adam) – Heřmánek (68. Vanhasselle D.), Šmíd (46. Tomec) – Morava (46. Fanta), Bednář, Šmíd Vojta – Pernica.

Starší dorost se přesvědčil, že vybrat si za vzor reprezentaci není vždy nejšťastnější řešení. K vývoji soutěže nejsou ani průpovídky nic extra. Po sérii neúspěchů musí být pro hráče těžké jít znovu a znovu do hry.
Hra byla v prvních 20 minutách vyrovnaná. Po čtvrthodině Leška vychytal míč od nebráněného útočníka. A nebude to gólmanův první zásah, má výrazný podíl na tom že výsledek nebyl dvouciferný. Potom zakončil Pernica sólo střelou těsně vedle a záložník Vojta Šmíd neuspěl s pokusem dvou střel do gólmana Pospíchala. Pelhřimov potom vypadl ze hry, po nepřesných přihrávkách přišly prohrané souboje o míč a chyby pod rychlou a důraznou hrou hostů. Pod tlakem hrající obrana dovolila po půlhodině Jindrovi zakončit a poslat Třebíč do vedení. Jeřábkova penalta po špatném zpracování a následném faulu záložníka Šmída minutu před poločasem otřese každým.
Takže dvě minuty po vstupu do druhého poločasu Matouš dobře odhlavičkoval roh, ale následný odkop nepřišel a Jindra přidal třetí gól. Ve stálé převaze hrající Třebíč přidala čtvrtý gól po neodkopnutém centru zleva. Deset minut před koncem utkání hráči hostů nápor na pár minut zmírnili a Pelhřimov získal několik nezakončených protiútoků. V posledních minutách zkusil gólman vyběhnout z vápna a rychlou rozehrávkou poslat spoluhráče do šance. Míč ale ztratil a i když se vrátil do branky, vysoký míč pod břevno od Hrobaře byl posledním hřebíčkem neúspěšné dorostenecké premiéry na domácím trávníku.

Vytvořit Tomáš Josef (weby, grafika, reklama)