Muži | FK Pelhřimov – SK Bystřice nad Pernštejnem 4:1 (1:0)

od Bob Hovorka v 31.3.2019

Muži | FK Pelhřimov – SK Bystřice nad Pernštejnem 4:1 (1:0).
16. kolo Krajského přeboru KFS Vysočina, neděle 31. 3. 2019, Pelhřimov.
Branky: 3. Toby Mazanec, 60. Jakub Vlk, 78. Honzík Bumbálek, 82. Tomáš Mazáč – 59. Pavel Blaha.
Rozhodčí: Porupka František – Pavlas Jiří, Stehlík Michal, Delegát: Šoukal Roman
ŽK: 2:2.
180 diváků.
Sestava FK Pelhřimov: Luky Holický – Martin SkořepaJakub RejtharMichal NaniašJiří Kordík – Tomas Jeri JerabekVojta Poul – Jakub Vlk (73. Jeníík Homolků), Honzík Bumbálek (84. Pavel Benda), Tomáš Mazáč – Toby Mazanec.

V neděli přivítali pelhřimovští na svém hřišti SK Bystřice nad Pernštejnem. Od začátku zápasu byli domácí aktivnější. Snažili se dostat hostující tým pod tlak. Díky tomu byli v útočné fázi častěji než hosté. Ve 3. minutě kopal Michal Naniaš trestný kop, do vápna naběhl Toby Mazanec a bez problému proměnil svoji šanci. Poté se hosté dostávali více do hry a hrozili střelbou ze střední vzdálenosti a úniky v křídelních prostorech. Domácí, i tak stále získávali možnosti pro zakončení, bohužel bez pozitivního výsledku. Do výhodné pozice se dostal Jakub Vlk, kdy si zaběhl za obranu pro kolmou přihrávku od Honzík Bumbálek. Tuto šanci však zastavil brankář hostů. U další příležitost byl Toby Mazanec. Ten nejprve poslal míč za obranu na nabíhajícího Honzík Bumbálek, který míč zpětnou přihrávkou vrátil – i tuto šanci však hosté také dokázali zastavit. Na konci prvního dějství pak ještě zahrozil Vojta Poul nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti. Ta gólem neskončila, a proto šli domácí do kabin s tím nejtěsnějším vedením.

Do druhého poločasu nastoupil domácí tým v nezměněné sestavě. Začátek druhé půle vyzněl lépe pro hosty z Bystřice. Drželi více míč na svých kopačkách, lépe kombinovali, ale pozorná obrana domácích zvládla všechny situace na výbornou. Bohužel v 59. min už tomu tak nebylo. Míč propadl v pokutovém území domácích na naší levé straně k osamocenému hostujícímu záložníkovi, který si věděl s nabídnutou šancí rady a propálil brankáře Luky Holický. O minutu později však bylo opět veselo na domácí straně. Po ose Toby MazanecTomas Jeri Jerabek, zakončil akci Jakub Vlkstřelou do odkryté branky – 2:1. Nejhezčí akce zápasu přišla v 78. min. Po centru si ve velkém vápně zpracoval míč Honzík Bumbálek a akrobatickým zakončením dal domácímu týmu do zbytku zápasu tolik potřebný klid. O další 4 min později bylo na domácí straně ještě veseleji. Na rohový kop Vojta Poul naskočil nikým neatakovaný Tomáš Mazáč a hlavičkou uklidnil počtvrté míč za hostujícího brankáře. Další minuty zápasu se odehráli převážně ve středu pole, a tak náš tým bral tolik důležité 3 body. Ty znamenají posun našeho týmu zpět na druhé místo tabulky před našeho dnešního soupeře.

Příští víkend zajíždí náš tým na hřiště FC Chotěboř, který dosavadní 2 utkání jarní části prohrál.

Vytvořit Tomáš Josef (weby, grafika, reklama)